Wie ben ik?

Hi ik ben Raymen! Super leuk dat je dit leest. Door deze pagina hoop ik dat ik mijzelf zo goed mogelijk aan u voor kan stellen. Laten we even bij het begin beginnen. Ik ben Raymen 21 jaar oud. In 2002 ben ik geboren in het noord Hollandse dorp Akersloot. Hier ben ik geboren en opgegroeid. Nu in 2024 woon ik daar na 21 jaar nog steeds! In deze 21 jaar heb ik al veel ervaring opgedaan in het entertainment. Zo treed ik al vanaf dat ik in groep 8 van de basisschool zat op. Dit doe ik nu inmiddels door heel Nederland en België voor onder andere kinderfeesten, bedrijfsfeesten, scholen, speeltuinen, markten, sinterklaas shows en ga zo maar door. Zelfs ben ik met mijn illusie show naar Bosnië geweest!

Na mijn middelbare school moest ik kiezen voor een opleiding. Wat ga je dan doen is de vraag? Hier had ik geen twijfels over! In 2019 begon ik met studeren aan de Cosmo academie dit is de opleiding in Toerisme, Recreatie, Leisure en Hospitality branche. Inmiddels ben ik alweer een tijdje afgestudeerd en heb ik al veel leuke dingen mogen doen buiten alle super leuke optredens om. Zo ben ik bijvoorbeeld Leidinggevende entertainment geweest voor EuroParcs zilverstrand of was ik te zien in een musical en toneelstuk maar ook in verschillende reclames op tv. Dit voor bekende merken zoals KPN, McDonalds, coca cola, brugklas, spangas en ga zo maar door. 

Buiten al het entertainment om heb ik nog een heel ander eigen bedrijf. Dit heb ik opgericht in september 2022. Al nieuwsgierig wat het is? Oke dan zal ik het vertellen. Het is tromgeroffel..... een webshop voor verkleedkleding tegen outlet prijzen. Genaamd verkleedkledingoutlet.nl . Mocht u het leuk vinden of wat nodig hebben voor u feestje dan raad ik het zeker aan om eens een kijkje te nemen!


Hoe ben ik begonnen met goochelen en entertainen?

Vanaf kleins af aan wist ik het al "ik word goochelaar". Maar hoe kwam ik daarbij?  Het begon allemaal toen ik ongeveer 4 jaar oud was en net uit het ziekenhuis mocht. Na een paar maanden in het ziekenhuis te hebben gelegen met een long abces (waardoor 70% van mijn long niet meer werkte) mocht ik eindelijk naar huis. Daar hadden mijn ouders een surprise feest met een echte goochel clown voor mij geregeld.  Dit heeft mij op dit moment een magisch gevoel gegeven dat ik dacht dit wil ik ook!!! En zo gezegd zo gedaan. Iedereen die bij ons over de vloer kwam moest er aan geloven. Een magische voorstelling van Raymen. Vroeger dachten mijn ouders dit zal wel over gaan. Maar dit bleek niet zo te zijn. Ik had mijn passie, het entertainen van mensen jong tot oud in mijn bloed!


Waarom vind ik entertainment zo leuk?

Waarom vind ik het zo leuk? Ja dat is een goede vraag. Eigenlijk ook wel een vraag waar ik niet lang over na moet denken. Stel je voor jullie kijken naar een goochelshow die vol zit met verbazingwekkende trucks, grappige grapjes en interactie. Daar komt natuurlijk een gezichtsuitdrukking en verschillende reacties bij kijken. Zie bijvoorbeeld deze foto. Die zegt toch al genoeg! Eigenlijk heb ik een show door naar mijn publiek te kijken en daarop in te spelen! 

 

 


Veel betrokken bij goede doelen!

Al jaren ben in betrokken bij verschillende goeden doelen! Zo ben ik al vanaf jongs af aan trotse ambassadeur en vrijwilliger  van stichting opkikker. Stichting opkikker is een stichting om ernstig zieke kinderen een dag in het zonnetje te zetten.  Stel dat je te horen krijgt dat jijzelf of je kind ernstig ziek is… Dat heeft impact op je hele gezin. Dan is elk lichtpuntje, hoe klein ook, echt superbelangrijk. Precies dat is wat Stichting opkikker doet! lichtpuntjes bieden, zodat zo’n gezin weer de kracht vindt om door te gaan. Ook ik en mijn zusje hebben vroeger een opkikkerdag gehad. Dat heeft ons erg goed gedaan. Ik ben blij dat ik jaarlijks deel uit mag maken voor deze stichting, door met mijn goochelkunsten meerdere kinderen te mogen verblijden en een magische indruk mag achterlaten! 

Daarnaast was Magic Raymen in 2023 ook betrokken bij stichting out of area. Dit deden wij door vrijwillig deel uit te maken van het Futurea festival. Het FutureA festival bezoekt elk jaar 4 steden in Bosnië & Herzegovina.

Voor de kinderen die het festival bezoeken is de entree gratis. Zij worden door het Futurea team vermaakt met creatieve workshops, dans, muziek en een prachtige show. Dit doen wij allemaal om de kinderen een beleving te geven die voor ons heel normaal is maar bij hun nooit voorkomt. Stel je voor je loopt door de straat en overal waar je kijkt zie je kapotte huizen staan of huizen die zijn doorboord door kogels raketten en granaten. Je zou je het bijna niet kunnen voorstellen maar dat is waar deze mensen in wonen en in opgroeien. Daarom werkte ik mee met deze stichting om op het festival een spectaculaire show neer te zetten met illusies en vol magie!

Ook ben ik betrokken bij andere doelen en acties. Niet alles draait om geld in het leven en zolang ik dit kan blijven doen doe ik dat met alle liefde en plezier!